+380997937483

+380997937483

Підготовка до вступу до ВДАСУ на бюджет

Підготовка до вступу до ВДАСУ на бюджет

Чи любите ставити перед собою завдання, які розбурхують вас?

Наприкінці червня нам зателефонувала Світлана, і запитала, чи можемо ми підготувати її доньку Олександру до вступу до ВДАСА?

Підготовчі доакадемічні курси закриті через карантин, а враховуючи наші невеликі групи у студії, підготовку можна здійснити.

За місяць до вступних іспитів.

Основи академічного малюнка у Саши були інтуїтивні, плюс відмінний окомір і чудове почуття акварельного живопису та почуття кольору. Ми склали програму навчання, яка, на наш погляд, підходить для того, щоб з нуля за місяць підготувати дівчину до малюнка гіпсової голови. Після перегляду Сашиних робіт, стало ясно, що програму можна ускладнити і зробити більш динамічною. Найважливіші зміни програми підготовки навчання відбулися за перші 1.5 години уроку в студії.

Стало ясно, що програми, окреме малювання еліпсів, драпірувань, натюрмортів, будуть малоефективними. Саша була морально готова починати одразу з непідйомного для простих смертних – череп та одразу голова. Основи перспективи повторювалися кілька перших уроків, давалися додому будинки як начерків з побудовою. Зв'язок та підтримка була практично 24/7.

Талант, цілеспрямованість, амбітність, схоплювання всього на льоту та неймовірна працездатність – ці якості дозволили Саші підготуватися до творчих іспитів до Будівельної Академії лише за місяць. Ми не рахували годинник, ми рахували лише малюнки. Урок був повноцінним робочим днем. З ранку, до вечора, щонайменше по 6, а то й по 9 годин, 4-5 разів на тиждень дали свої результати. На творчих іспитах в ВДАСУ абітурієнти малюють 1 з 4х гіпсових голів у олівці на А2 аркуші паперу, так само одна з гіпсових голів у постановці аквареллю з драпіруванням та простими предметами.

Ракурс та власне постановку абітурієнт тягне в квитку. Підготуватися до певного ракурсу неможливо. Це лотерея.

Чи варто говорити, як сильно ми пишаємося Сашою?

Тут не місце диву. Тут місце її сильного характеру та впертої віри в себе! І навіть фантастичні цілі – підготуватися до вступних за місяць і пройти на бюджет – можна здійснити. Важливо знати насправді чого хочеш саме ти і прагнути мети!

Настав час творчих іспитів. Барабанний дріб, хвилювання…Іспит.

Втомилося і пауза. Нарешті можна перевести дух. Відпочити та набратися сил перед навчанням.

Місяць дуже активної підготовки, праці, зітхань та хвилювання дали наступний результат – «Рекомендована до навчання за кошти державного бюджету.»


Тому за місяць підготовки в студії Саша намалювала більше 15-ти Венер, 14-ти Антіноєв, близько 7 Діан і 5 Гермесів на А2 форматі в олівці та акварелі ... це крім нарисів в студії на початковому етапі.